tisdag 28 augusti 2012

Dagens krönika

Hej bloggen. Idag tänkte jag skriva om ett fenomen som berör mig och många andra väldigt djupt. Att åldras! Detta drabbar alla urskillningslöst. Mot åldrandet finns inget botemedel, du kan köpa coola sneakers och häftiga jeans men ungdomen är ändå hopplöst långt borta. Du kan plastikoperera dig och köpa dyra antirynkkrämer men du ska  ändå ruttna bort, inifrån och ut. 

Det finns en grupp som drabbas extra hårt av ålderns skoningslösa dom. Jag pratar naturligtvis om Svenska manliga artister som sjunger på svenska och spelas på P3. Det kanske kommer som en chock men det fanns faktiskt en tid när Peter LeMarc, Niklas Strömstedt, Patrik Isaksson och Stefan Sundström var "the shit". Men plötsligt kommer dagen då P4 knackar på dörren och säger "Hej Anders Glennmark nu tillhör du oss".

Just Anders Glennmark och hans kompis Niklas Strömstedt lyckades hålla sig kvar i P3 värmen längre än förväntat tack vare deras succé i samband med VM  94. När glädjeyran över fotbollsbronset avtog förstod nog alla att loppet var kört för de två allt mer åldrade männen. Deras kollega Orup försökte desperat klamra sig fast i finrummet P3 och han lyckades i några år men efter hitsingeln "Teddy" 1998 var det kört även för honom.

Peter LeMarc har gått så långt att han döpt sin nya singel till "En sång som ingen radio spelar". Han är säkert medveten om att hans låt kommer spelas på P4 men han tycker inte att det räknas. P4 är ju för gubbar och jag är ledsen att säga det men Peter, du är en gubbe nu! Ett annat exempel är Stefan Sundström som år 2000 sjöng textraden "en stor berömd han kan bli glömd" i låten "hög kan bli låg". Förmodligen visste han att hans slut som P3 artist var nära. När han några år senare släppte nästa skiva "hjärtats melodi" så fanns han inte ens med på P3´s C-lista. Nu för tiden spelas han inte ens på P4.

Alla dessa gubbar har alla fått ge plats åt yngre förmågor som nu får mysa i P3 värmen. Men jag har ett budskap till Krunegård, Hellström, Petter och allt vad ni heter, snart kommer P3 vända er ryggen. Winnerbäck är redan på väg ut och detta kommer hända er alla.

Knack knack! Vem där? Det är P4 och vi har kommit för att hämta dig!











                                                                                   

/Littleman, krönikör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar