lördag 14 februari 2009

Möt inte ditt kött, ät vegansk kukpaj med Rebecca Lindell



Pajskal:
4,5 dl vetemjöl 150 g vegmargarin 4,5 msk vatten 2 tsk salt

Pajfyllning:
500g tofu
1 Paprika
1 Lök
1 Tomat
Sås:
En klick vegmargarin
3msk mjöl
3dl havremjölk
½ burk tacosås

Gör såhär:
1. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet och salt. Knåda ihop till en deg
2. Tryck ut degen i en pajform
3. Värm ugnen till 200 grader


Fyllning:
1. mosa tofun och stek och krydda med tax tacokrydda
2. Hacka lök, paprika och lägg ner i stekpannan ihop med tofun

Sås:
1. Smält en klick vegmargarin i en kastrull
2. Tillsätt mjöl och vispa ihop till en jämn massa
3. Tillsätt tacosåsen, sen är såsen klar.

Till sist:
Häll i Tofun, löken och paprikan i pajdegen. Lägg sedan på skivade tomater. Till sist toppar man med såsen. Sen skjuts in i ugnen, 200 grader i 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar