lördag 21 februari 2009

Y2K tio år senare

Y2K-problemet var en brist i utformningen av datorprogram och system som orsakade att dessa inte skulle komma att fungera för datum efter 31 december 1999.

Y2K orsakade stor uppståndelse och bekymmer i slutet av 1990-talet när sekelskiftet närmade sig, och stora summor pengar (flera miljarder [2]) spenderades av företag, organisationer och myndigheter över hela världen för att åtgärda problemet och korrigera programmen. Problemet fick också en stor bevakning i massmedia och blev föremål för mycket spekulationer och fick många att frukta att vitala datorsystem och samhällsfunktioner skulle bryta samman vid nyåret år 2000. När sedan dessa farhågor inte besannades, uppfattades detta av många som att problemet egentligen inte hade existerat utan hade förstorats upp till orimliga proportioner i egensyfte av IT-branschen.

Vi i camparygänget tyckte att detta var ett så pass roligt fenomen så vi tänkte göra om det. Så därför meddelar vi nu att ALLA datorer kommer sluta fungera 1 jan 2010. Det kommer bli kaos. Tunnelbanan kommer sluta fungera, kärnkraftverken kommer sprängas, klockan ovanför åhléns i skanstull kommer stanna, Patrik Ekwalls hårgele kommer inte längre stelna. Så håll i hatten gott folk, domedagen är nära.

/Camparygänget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar